Me-doc Symposium | Grip op de toekomst


Op dinsdag 6 augustus vond het Me-doc symposium ‘Grip op de toekomst’ plaats. Gedreven basisartsen en co-assistenten kwamen samen om zich te verdiepen in het onderwerp, mooie nieuwe inzichten te krijgen en te genieten van deze inspirerende dag.  

Sprekers aan het woord

Arjen Banach, spreker & Chief Happiness Officer, heeft een voorliefde om professionals te inspireren en te activeren over de kunst van veranderen, organisatiecultuur, leiderschap en werkgeluk. Hij nam ons mee en gaf ons tips & tricks voor ‘Een toekomst vol werkplezier’. Een onderwerp waarmee de aanwezige jonge medici handvatten meekregen om hun werk nog leuker te maken.

Prof. Dr. Nico van Meeteren, Executive Director Topsector Life Science and Health, inspireerde de artsen over toekomstbehendigheid, uit de zorg. Besef dat je als arts een bepaald referentiekader hebt en dat de patiënt soms iets anders nodig heeft dan wat jij kunt bedenken. Probeer weer eens wat vaker ‘in the box’ te denken, want daar is de patiënt en daar kun je hem of haar het beste helpen.

Toekomstplaatje

Verschillende workshops werden de revue gepasseerd. Om goed de toekomst tegemoet te gaan, was er de mogelijkheid om een professionele foto te laten maken door Dion de Jong Creative. Het plaatje werd compleet met een make-up touch-up hoek van Inglot en Mike van Yord zorgde ervoor dat het haar piekfijn in model zat. 

Bewust (arts) zijn

StressWise verzorgde een workshop van Mindfullness voor artsen. In de huisartsenpraktijk worden steeds vaker mindfullness-based interventies ingezet voor patiënten. Met deze workshop maakten we kennis met mindfullness en onderwerpen als neurowetenschap, klachtgebieden, effecten van mindfullness, preventie stressklachten (zelfzorg) kwamen voorbij. Daarnaast kregen we zelf een oefening mee om direct toe te passen in de dagelijkse praktijk. Want zeg nou zelf: Happy doctor = happy team & happy patient. 

Innovation & Health Market

Op deze informatiemarkt maakten we kennis met de sociale zorgrobot Tessa, de buiksprekende bloempot. Meerdere zorginstellingen zetten Tessa tegenwoordig in. Tessa helpt dementerende mensen om langer zelfstandig te functioneren.
Daarnaast werd er een demonstratie gegeven van EarlySense. Een contact-vrije constante monitoring van de vitale kenmerken van een patient in bed. Het zorgt ervoor dat zorgprofessionals eerder op de hoogte worden gebracht van nadelige events voordat ze zich voordoen. Hierdoor is eerdere interventie mogelijk met een positieve outcome voor de patiënt. 
Thomas & Erik van Chef in Huis zorgden voor de culinaire omlijsting van de dag. Naast een heerlijke lunch en BBQ maakten ze een aantal amuses met Cress, zaailingen van unieke planten met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Wist je dat een aantal Cressen een positief effect hebben op de gezondheid?

Toekomstplaatje

Verschillende workshops werden de revue gepasseerd. Om goed de toekomst tegemoet te gaan, was er de mogelijkheid om een professionele foto te laten maken door Dion de Jong Creative. Het plaatje werd compleet met een make-up touch-up hoek van Inglot en Mike van Yord zorgde ervoor dat het haar piekfijn in model zat. 

Trossen los & terugblik van de dag

Om de dag goed af te sluiten gooiden we de trossen los en trotseerden we de wateren van de Utrechtse grachten. 
Voor een volledig beeld van de dag, bekijk de aftermovie!

Klik hier voor meer Me-doc Minutes. Ben je benieuwd wat Me-doc voor jou als basisarts kan betekenen? Neem dan gerust een keer contact op of loop een keer mee met een onderwijsdag. We denken graag met je mee.

Leave a Reply

*

↓