Het traject

Het ontwikkeltraject van Me-doc

Het ontwikkeltraject van Me-doc

 

 

Fase 1

Introductieweek

Fase 2

Werken als arts in de geneeskunde

Fase 3

Verdieping als arts in de ouderengeneeskunde

Fase 4

Verdieping als professional in de ouderengeneeskunde

Fase 1

Introductieweek

Me-doc bereidt artsen voor op een vervolgopleiding in de eerstelijnsgeneeskunde. Om als ANIOS continu te blijven ontplooien en te blijven leren, biedt Me-doc een ontwikkeltraject aan dat is opgedeeld in drie fases. De duur van de trajecten zijn per arts verschillend en hangt af van de eigen behoefte en leercurve. Gedurende het gehele traject zijn er vaste onderwijsmomenten en is er persoonlijke begeleiding via coaching door een collega-arts. Hierdoor is er een juiste afwisseling tussen voldoende supervisie op professioneel en persoonlijk niveau en zelfstandigheid. Aan het einde van het traject ben je klaar om te solliciteren als huisarts of specialist ouderengeneeskunde.

Fase 2

Werken als arts in de geneeskunde

In fase 1 staat ‘werken als arts in de ouderengeneeskunde’ centraal. Als arts zonder ervaring betekent dit dat je verantwoordelijkheden gaat nemen die bij je nieuwe titel passen. Artsen met ervaring leren juist omschakelen naar een manier van denken die beter past bij de eerstelijnsgeneeskunde. Zo leer je omgaan met de beperkte mogelijkheden om aanvullend onderzoek te doen. Daarnaast is het een uitdaging om bij een kwetsbare oudere af te wegen of het onderzoek of de behandeling die je bedacht hebt bijdraagt aan de kwaliteit van leven.

Om goed voorbereid aan de slag te gaan in het verpleeghuis begin je met een onderwijsweek. Naast medisch inhoudelijke onderwerpen, worden er ook andere thema’s besproken die veel in het verpleeghuis voorkomen.

Fase 3

Verdieping als arts in de ouderengeneeskunde

Doordat je al meer gewend bent geraakt aan het werken als arts in het verpleeghuis, is er meer ruimte voor verdieping. Deze verdieping kan worden gezocht in bijvoorbeeld het werken op een andere afdeling, ander verpleeghuis of met een andere supervisor. Hierdoor voorkom je teveel routinematig werk, verbreed je je referentiekader en krijg je een bredere expertise. Daarnaast ga je in gesprek over het ontwikkeltraject. Samen met je coach kijk je naar je leercurve en op welke gebieden je je nog zou willen ontwikkelen en begeleiding zou willen hebben, rekening houdend met je interesses, uitdagingen en verwachtingen voor de toekomst. Ga jij je in de wetenschap verdiepen? Of ga je jouw kennis en kunde overdragen door begeleiding van andere artsen als coach?

Om je in deze fase te ondersteunen zijn er diverse modules ontwikkeld om extra kennis en ervaring op te doen.

Fase 4

Verdieping als professional in de ouderengeneeskunde

De derde fase is bedoeld om verdere verdiepende kennis op te doen over jezelf als professional. Wat is je toekomstbeeld? Waar wil je naartoe werken? Wat zijn je voorkeuren en je kwaliteiten? Vanuit Me-doc wordt ondersteuning geboden om dit voor jezelf te verduidelijken door onder andere coachgesprekken en door sollicitatietraining. Uiteindelijk kies je zelf het beste moment om te solliciteren naar een vervolgopleiding als huisarts of specialist ouderengeneeskunde.

Enthousiast geworden?

Wij beantwoorden graag al je vragen of leggen je graag meer uit over werken bij Me-doc.

×